Evelien Hullekes

 

Schildert graag landschappen en dieren maar ook van alles zoals gezichten vooral van bekenden. Een echte zondagsschilder, zo zou je deze kunstenaar kunnen typeren. Ze heeft lang geleden les gehad van Kees van de Wetering, daarna ook van Sil van Mil, waar ze nog regelmatig in de winter terugkomt. Werkt vooral alweer jaren zelf thuis. 

Evelien maakt meest kleinere schilderijen van mensen en dieren, alles olieverf. De dieren lijken in beweging. De reacties zijn positief: "Die meeuwen zitten gezellig bij elkaar, een beetje kibbelend lijkt het". Het doek van de polder Levensstrijd ademt de rust van het platteland. Aan de horizon staan heel klein de silo en de dikke toren beide in Zierikzee, de Plompetoren en de Oosterscheldekering. Evelien is verrassend goed in gezichten. Het meisje in 'Vuurtoren by the sea' is gewoon knap. Een zeehond die even boven komt, een moment, heel fijn geschilderd.

En dan ineens op een zaterdag in augustus komt Evelien met haar nieuwste werk: de garnalenvisser. Gisteren afgemaakt. Nu te koop, 50 x 60 cm acryl op doek  330,-  Zie de foto hiernaast, klik er 2x op voor vergroting om het schilderij goed te kunnen zien. https://www.facebook.com/evelien.hullekes

 

 

Klik op een afbeelding voor vergroting.

Garnalenvisser

50 x 60 cm acryl op doek

330,-

 

 
 

Paalzitten

olieverf op doek 80 x 40 cm

480,-

Levensstrijd

olieverf op doek 60 x 30 cm

360,-

Pootjebaaien

olieverf op doek 2 maal 20 x 20 cm

VERKOCHT

Vuurtoren by the sea

olieverf op doek 70 x 60 cm

520,-

Tweeluik: Gezellig samen tjilpen

olieverf op doek 2 maal 50 x 20 cm

2 maal 280,- (of samen 480,-)

Portretje van een mus

olieverf op doek 25 x 18 cm

168,-

Even kopje boven

olieverf op doek 30 x 30 cm

240,-