Tips & links

Hoe kies je de juiste kunst?
Kunst kiezen is een bijzonder proces. Daarbij gaat het vooral om drie dingen:
1. de klik, jouw emotie bij het zien
2. het geld, dat je hebt of beschikbaar wilt stellen
3. de plek, waar het kunstwerk terecht komt
De tip is: Ga uit van je gevoel, niet van mogelijke geldswaarde; die komt vanzelf.

Hoe verzamel je kunst?
Begin ter oriëntatie met beurzen zoals PAN Amsterdam, de Affordable Art Fair, ADAF, TEFAF Maastricht, Rotterdam Contemporary, de Nationale Kunstdagen in de Beursfabriek Nieuwegein, misschien de Independent Brussel, maar ook de Nationale Kunstweek en het Landelijk Atelierweekend. Begin niet met een veiling waar de keus heel beperkt is. Galeries hebben vaak al een bepaalde focus en musea richten zich op het onbereikbare topsegment. Op een beurs kom je veel verschillende stijlen en kunstenaars tegen in allerlei prijsklassen. Als je smaak zich wat meer gaat ‘richten’ kun je je gaan focussen op de galeries die je favoriete kunstenaars en stijlen vertegenwoordigen.

Lees KUNSTNIEUWS. Klik hier

Werk in opdracht
Kunst in vroeger tijden werd vooral in opdracht gemaakt. En dat kan nog. Kunst voor boven de bank, in de entree, in de tuin... Een portret van jezelf, een schilderij van de familie, van de hond, je boot of auto... Iets wat je zelf bedacht hebt... Wij kennen de kunstenaar waarmee jij een klik krijgt en die het voor je kan maken.

 

Kunstbemiddeling
YEWEL verhuurt en verkoopt kunstwerken aan bedrijven en particulieren.


Advies
Koop iets moois voor je huis. Je zou een mooier huis te kopen of huren, verbouwen. Decoreren is in veel gevallen een goede optie die meestal veel minder kost. Met andere kleuren en materialen, een schilderij, een ruimtelijk object of andere kunst kun je het met weinig geld veel meer woonbaar maken.

Of je bedrijf, maak het meer representatief, voor de klant, de werknemer, voor mezelf. Verbouwen hoeft vaak niet.

Door onze galerie kennen we veel kunstenaars, met mijn bouw-achtergrond kan ik hier goed in meedenken. Ik werk samen met interieurarchitecten.

Wanneer open?

Onze galerie is meestal open op donderdag, vrijdag en zaterdag. En elke eerste zondag van de maand. Wil je zeker weten of we er zijn? Bel dan eerst even 06 5323 0384 of mail luuk@yewel.nl