Contact

Ons adres

Havenpark 29

4301 JG Zierikzee

Zeeland, Nederland 

 

Openingstijden

Open op donderdag, vrijdag en zaterdag 13 – 18 uur. En op afspraak - 06 5323 0384, of mal luukse@gmail.com 

 

Openbaar vervoer

Zierikzee is bereikbaar met diverse busverbindingen. De bereikbaarheid per openbaar vervoer staat op de website van OV-Reisinformatie www.9292.nl

 

Parkeren

Parkeerplaats Havenpoort (aan het Groene Weegje, vlakbij de Julianastraat) is een groot gratis parkeerterrein waar praktisch altijd vrije plaatsen zijn.

In de Julianastraat kun je gratis parkeren. Het is er krap. Het is nog geen tien minuten lopen naar ons toe, zie de kaart.

Voor onze deur mag je in- en uitladen. Dagelijks tot 12 uur (behalve op donderdag) kun je naar ons doorrijden, daarna is er een paal omhoog. Bel je me dan en ik kom de doorgang vrij maken.

 

In de binnenstad van Zierikzee is parkeren toegestaan op plaatsen met een parkeerautomaat die voor parkeren bestemd zijn, tegen betaling van parkeerbelasting. Het tarief bedraagt € 1,00 per uur. Betaald parkeren geldt op maandag tot en met zaterdag 10:00 - 17:30 uur. Buiten die tijden en op donderdag-koopavond is parkeren in de binnenstad gratis.

Op andere plaatsen in de binnenstad (de zogenaamde vergunninghouders-plaatsen), is parkeren (op maandag tot en met zaterdag van 10.00 - 19.00 uur) enkel toegestaan voor vergunninghouders. Buiten die tijden is parkeren hier wel toegestaan..

Het parkeerbeleid kan op ieder moment wijzigen.

 

Telefoon

Yolande (06) 40 10 37 30

Luuk      (06) 53 23 03 84

 

E-mail

Yolande voor sieraden: yolande@yewel.nl  

Luuk voor meer kunst: luukse@gmail.com 

Bedrijfsgegevens

Galerie YEWEL is ingeschreven in het handelsregister bij de Kamer van Koophandel in Middelburg onder nummer 53318811

Bankrekening bij de Rabobank, IBAN rekeningnummer: NL83RABO0161964796 ten name van YEWEL. Het BIC-nummer van de bank is RABONL2UD

 

Zierikzee en het eiland

Zierikzee ligt in de gemeente Schouwen-Duiveland, op het meest noordelijke eiland van de Zeeuwse eilanden Schouwen-Duiveland en heeft daarmee een unieke locatie in Zeeland. Relatief dichtbij de randstad (bijvoorbeeld Rotterdam), België (bijvoorbeeld Antwerpen) of West-Brabant (bijvoorbeeld Bergen op Zoom-Breda) meer

Het verhaal gaat dat Zierikzee is ontstaan in 849. Ziringus of Zierik, een uit Pannonië (Hongarije) verdreven ontdekkingsreiziger, zou de stichter van Zierikzee zijn geweest of de toen aanwezige nederzetting het aanzien van een stad hebben gegeven. Dat dit verhaal een kern van waarheid bevat zou je kunnen afleiden uit het feit dat de plaatsnaam Zierikzee een samenvoeging is van Zierik en Ee.
Zierik is, zo wordt aangenomen, een lokale machthebber geweest, naar wie de kreek (de Ee) en later de nederzetting is genoemd, dus Zieriks Ee. meer