Wil je zo af en toe nieuws van ons? Mail dan aan luuk@yewel.nl het woord 'nieuws'. Kijk en lees hier wat we doen en gedaan hebben, over de exposities, foto's van onze kunst, een markante klant en meer.

 

28 april 2018

De volgende expositie
Na een hele drukke koningsdag, is de huidige expositie nog donderdag t/m zaterdag aanstaande 10 - 17 uur en zondag aanstaande 14 - 17 uur.
Daarna start de volgende expositie op zaterdag 2 juni om 10 uur met:
<- Evelien Hullekes
 
<- Louky Scheltema 
 
<- Marjan Witte
 
<- Maryanne van Winden
 
<- Wilma Kubbinga
 

14 april 2018

Twee nieuwe werken

1.250,- / 970,-
Sil van Mil
'Sientje 3' / 'Toos 12'
90 x 90 / 90 x 60 cm olieverf op doek

 

2 april 2018

Nieuw schilderij

Van Sil van Mil: 'met de zee in huis vallen',
70 x 200 cm olieverf op doek (op een sterk aluminium frame) 3.250,- Het heeft twee dagen buiten gehangen (alleen overdag natuurlijk) omdat het nog sterk rook. En om onze galerie beter zichtbaar te maken natuurlijk.

1 april 2018

Verkocht!

Gisteren lekker druk geweest en goed verkocht! Wij zijn vandaag 1e en morgen 2e paasdag ook open.

 

28 maart 2018

YEWEL op Facebook!

https://www.facebook.com/gallery.yewel.sieraden.en.meer.kunst/ 

Na een paar dagen werk is onze pagina bijgewerkt. De oudere berichten daarop gaan alleen over sieraden. 

 

10 maart 2018

Branding

Er komen best veel bezoekers, elke dag dat we open zijn. Bepaalde schilderijen vallen daarbij op, zo ook het bijna twee meter lange werk 'Branding'. (Hier is een deel ervan afgebeeld.) Iemand zei: "Deze golven komt echt op je af. Is het soms nat hier op de vloer?" Iemand anders: "Deze branding lijkt zo echt. Je hoort het gebulder bijna." 

 

4 maart 2018

Yewel doet mee aan de Zierikzeese Kunstroute

De kunstroute in het Havenkwartier van Zierikzee, iedere eerste zondag van de maand 13:00 tot 17:00, telt enkele nieuwe deelnemers. Andere 'nieuweling' is Galerie Kos (Verrenieuwstraat 32). Trouwe deelnemers zijn Het Paddenhuis (Korte Groendal 13, schilderijen), Saskia Eggink (Sint Jakobsstraat 1, etstechniek en vintage), Schilderclub Tussen de Havens in het Sint Jakobshofje (Sint Domusstraat 51, schilderijen), Galerie BuB-Art (Sint Domusstraat 58, landschaps- en voedselfotografie). Het Cameramuseum (Visstraat 12) is ook geopend.

 

1 maart 2018

Zierikzee in de sneeuw

Op de ezel voor het raam, een belangrijke plek in onze galerie. Hier staat je kunst echt in de etalage. Hier drukken mensen hun neus tegen het glas. Hier kijkt zelfs de haastige passant even naar. Dit schilderij van Annemarie Verkaart past op deze plek op dit moment, terwijl de Russische Beer rondwaart. De gevoelstemperatuur is min tien graden. Iedereen heeft een dikke jas aan en een muts op. Dit doek toont Zierikzee in de sneeuw. Vanmorgen zei een bezoeker (die hier later dit jaar zelf gaat exposeren): "De compositie is goed, met een beweging naar links, voorbij het stadje, richting wolken. Zierikzee staat in het licht, rustig alsof het altijd zo geweest is." Het heeft een mooie maat voor een kleiner huis, past goed op een witte muur. Zonder lijst. De schildering loopt door op de zijkanten. Het is er nog voor 325,-

 

22 februari 2018

Genieten van kunst in de huiskamer van Yolande en Luuk

Provinciale Zeeuwse Courant PZC, Esme Soesman

ZIERIKZEE - Alsof je een droom binnenstapt. Waar werk en wonen, eeuwenoud en eigentijds optimaal worden gecombineerd. Donderdag openden Luuk van der Werf en Yolande Paling hun huiskamergalerie YEWEL aan Havenpark 29 in Zierikzee.
Met schilderijen aan de muur van Sil van Mil en werk van drie van haar leerlingen Annemarie Verkaart, Marijke van Keulen en Yvonne van Oosterhout. Paling, dierenarts en edelsmid van beroep, heeft haar atelier achterin de meterslange ruimte. Ook haar sieraden, alle eigen ontwerp, zijn ter plekke te koop.
Elke drie maanden wordt de expositie in YEWEL vernieuwd. Kunstenaars kunnen zich melden.

 

17 februari 2018
Vernissage
Op deze zaterdag vanaf 15 uur openden we onze eerste expositie. De kunstenaars waren er met familie en vrienden en nog wat genodigden, totaal ongeveer 40 man. Er was veel waardering voor het resultaat van de verbouwing en natuurlijk voor de getoonde kunst. Iedereen genoot vooral van de hapjes die de schilders meebrachten. Deze vier en edelsmid-gastvrouw Yolande vertelden iets over hun werk. De drank en leuke ontmoetingen maakten het tot een gezellig, informeel feestje.

Nu in onze galerie tot eind april: Zeeuwse schilderijen van Sil van Mil en drie van haar leerlingen. Iedere 3 maanden is er een nieuwe collectie. 

 

16 februari 2018

Uithangbord opgehangen

24 januari 2018

Het uithangbord is aangekomen. Het zit nog in noppenfolie. Dat bord gaan we binnenkort buiten ophangen tussen beugels die vorige eigenaar er al had. Het drukwerk-op-papier komt morgen. En in de komende week komen de eerste schilderijen. Als het zover is, zouden we de deur eens een paar uur open kunnen zetten, gewoon om eens te voelen hoe dat is. Stel je voor als we dan iets verkopen nog vóór de opening! Ik bedoel vóór de vernissage...

 

Begin januari 2018

We hebben plannen

Wie vanaf de straat bij ons huis naar binnen kijkt, ziet links een 17 meter lange muur. Op die muur komen de schilderijen. Professionele verlichting is met eigen handen aangebracht.

Het plan is om met de voorjaarsvakantie midden februari een galerie te openen met 'Zeeland Art', schilderijen van plaatselijke thema's en met sieraden van Yolande. Die zullen dan te koop zijn voor hele redelijke prijzen.

 

17 juni 2017

Housewarming

Anderhalf jaar hebben we verbouwd, meest met eigen handen... Wat een werk!

Ons feestje was gezellig en dat met heerlijk weer.

Vanaf dit moment kunnen we gaan denken over volgende activiteiten. We hadden de handen weer vrij.