20 juli 2018

Schouws meisje

Dit schilderij van Evelien Hullekes had al een naam. Het is 'Vuurtoren by the sea' omdat het de poster uit 2015 is van het Vlissingse festival Film by the sea. De vuurtoren staat op ons eiland Schouwen in het dorpje Nieuw-Haamstede. Evelien heeft de poster nageschilderd maar op haar eigen manier. Het gefotografeerde meisje van de poster knijpt wat met de ogen tegen de zon of tegen een lamp. Het meisje dat Evelien schilderde kon de ogen gewoon wijd open zetten. Die vrijheid hebben schildermeisjes. Haar houding lijkt ook nog wat trotser. De precisie is hoog. De haren, het gezicht, ze zijn heel fijn geschilderd.

olieverf op doek 70 x 60 cm

520,-

18 juli 2018

Aanwinst

Er is een nieuwe meeuw gekomen. Vers gemaakt met een oven op bijna 1.000 graden en dat met die hitte deze dagen. De techniek heet 'glasfusion' en materialen hiervoor komen van de groothandel Zierikzee glasatelier, dus in ons eigen stadje. 
Kijk eens goed naar deze meeuw. Misschien lijkt die meer op een andere soort vogel. Als je daar een mening over hebt, reageer gerust!

Glasobject 40 x 35, op houten voet totaal 85 x 35 cm

255,-

15 juli 2018

Aanwinst

Louky Scheltema heeft een nieuw doek gebracht en het heet: 'Nieuwjaarsduik'. Deze man en vrouw dralen nog even voordat ze echt de zee in gaan. Moedig vind ik ze, met die kou.

Acryl op canvas 80 x 80 cm

520,-

10 juli 2018

Visjes 

Ze is op haar heel eigen manier aantrekkelijk. Een vrolijke vrouw is het, een beetje te dik en met een opvallend gebit. Schort voor, korte mouwen. En dat in Zeeuwse stijl, maar van welk eiland? van welke kerk? Ze kan zo aan de slag met mes en pan. Dat gaat goed smaken denk ik…

Van Maryanne van Winden, olieverf op doek 80 x120 cm, 1325,-

7 juli 2018

Een nieuw ontwerp sieraad

Yolande werkt aan een schelpen-serie. Of vind je het een slakkenhuis? Dat vinden wij helemaal niet erg. Er zijn nu halssieraden met een kleine schelp en met een grote schelp (foto) van zilver aan een roestvrij staalkabel. Ook oorbellen met kleine schelpjes en zelfs een ring heeft ze er mee gemaakt. Misschien volgen er meer in deze serie, spannend...

Zilver rond ongeveer 25 mm, aan roestvrijstaal kabeltje

30 juni 2018

YEWEL op de Kunstroute in het Havenkwartier van Zierikzee

Wij verkopen ZEELAND-ART. Alles wat we hebben past in Zeeland; zie de foto’s hieronder.
Vandaag zijn we open. Morgen zondag 1 juli, de eerste zondag van de maand openen we ook. Dan wordt de Kunstroute in het Havenkwartier van Zierikzee weer gehouden. Van 13:00 tot 17:00 uur staat de deur open bij:
Galerie KOS van Chris Grinwis en Carla van Wersch, Verrenieuwstraat 32, schilderijen en beeldhouwwerk
Galerie YEWEL van Luuk van der Werf en edelsmid Yolande Paling, Havenpark 29, unieke sieraden en meer kunst
Galerie en Theeschenkerij "De Theetap" van Caroline van der Niet, Havenpark 20; expositie wandobjecten van vilt van Zeeuwse schapen, gemaakt door Stokpaard (tot 16:00 uur)
't Lange Uus, Havenpark 28, met duo-presentatie schilderijen van Peter van Zoetendaal en Marjon de Man en beelden van Lee-Anne van den Brand en Paula Withagen
Charlotte Beunders, Korte Groendal 16, werk in grafische techniek en olieverf, geïnspireerd door duikervaringen
Harry Koster en Birgit Schwesig in Het Paddehuis, Korte Groendal 13, schilderijen;
Saskia Eggink, Drukkunst, Sint Jacobsstraat 1, etstechniek en vintage
Schilderclub "Tussen de Havens" in het Sint Jacobshofje, Sint Domusstraat 51-53, schilderijen en beeldende kunst
Galerie BuB-Art van Barbara van der Steen, Sint Domusstraat 58, microscopische fotografie en gastexposanten met keramiek
ook geopend is het Cameramuseum, Visstraat 12, waar men in klederdracht op de foto kan.

 

20 juni 2018

Onze tweede expositie

We hebben weer drie maanden andere werken aan de muren en op sokkels: ingetogen vogels, dromerige stranden met mensen en een hond, vrolijke Zeeuwse vrouwen en overal kleurig glaswerk. We genieten van de belangstelling.

 


2 juni 2018
De tweede expositie juni, juli, augustus

We hadden een leuke vernissage, de opening van onze tweede expositie, met werk van de kunstenaars Evelien Hullekes, Louky Scheltema, Maryanne van Winden en Wilma Kubbinga en natuurlijk Yolande Paling.

De plaatselijk bekende spreker en kunstschilder Leen Tiebout droeg enkele van zijn hilarische gedichten voor.

Ook grafisch ontwerper van de YEWEL-huisstijl tevens kunstschilder Patricia Vermunt sprak een woordje.

De kunstenaars brachten heerlijke hapjes mee.

 

14 april 2018

Twee nieuwe werken

1.250,- / 970,-
Sil van Mil
'Sientje 3' / 'Toos 12'
90 x 90 / 90 x 60 cm olieverf op doek

 

2 april 2018

Nieuw schilderij

Van Sil van Mil: 'met de zee in huis vallen',
70 x 200 cm olieverf op doek (op een sterk aluminium frame) 3.250,- Het heeft twee dagen buiten gehangen (alleen overdag natuurlijk) omdat het nog sterk rook. En om onze galerie beter zichtbaar te maken natuurlijk.

 

1 april 2018

Verkocht!

Gisteren lekker druk geweest en goed verkocht! Wij zijn vandaag 1e en morgen 2e paasdag ook open.

 

28 maart 2018

YEWEL op Facebook!

https://www.facebook.com/gallery.yewel.sieraden.en.meer.kunst/ 

Na een paar dagen werk is onze pagina bijgewerkt. De oudere berichten daarop gaan alleen over sieraden. 

 

10 maart 2018

Branding

Er komen best veel bezoekers, elke dag dat we open zijn. Bepaalde schilderijen vallen daarbij op, zo ook het bijna twee meter lange werk 'Branding'. (Hier is een deel ervan afgebeeld.) Iemand zei: "Deze golven komt echt op je af. Is het soms nat hier op de vloer?" Iemand anders: "Deze branding lijkt zo echt. Je hoort het gebulder bijna." 

 


4 maart 2018

Yewel doet mee aan de Zierikzeese Kunstroute

De kunstroute in het Havenkwartier van Zierikzee, iedere eerste zondag van de maand 13:00 tot 17:00, telt enkele nieuwe deelnemers. Andere 'nieuweling' is Galerie Kos (Verrenieuwstraat 32). Trouwe deelnemers zijn Het Paddenhuis (Korte Groendal 13, schilderijen), Saskia Eggink (Sint Jakobsstraat 1, etstechniek en vintage), Schilderclub Tussen de Havens in het Sint Jakobshofje (Sint Domusstraat 51, schilderijen), Galerie BuB-Art (Sint Domusstraat 58, landschaps- en voedselfotografie). Het Cameramuseum (Visstraat 12) is ook geopend.

 

1 maart 2018

Zierikzee in de sneeuw

Op de ezel voor het raam, een belangrijke plek in onze galerie. Hier staat je kunst echt in de etalage. Hier drukken mensen hun neus tegen het glas. Hier kijkt zelfs de haastige passant even naar. Dit schilderij van Annemarie Verkaart past op deze plek op dit moment, terwijl de Russische Beer rondwaart. De gevoelstemperatuur is min tien graden. Iedereen heeft een dikke jas aan en een muts op. Dit doek toont Zierikzee in de sneeuw. Vanmorgen zei een bezoeker (die hier later dit jaar zelf gaat exposeren): "De compositie is goed, met een beweging naar links, voorbij het stadje, richting wolken. Zierikzee staat in het licht, rustig alsof het altijd zo geweest is." Het heeft een mooie maat voor een kleiner huis, past goed op een witte muur. Zonder lijst. De schildering loopt door op de zijkanten. Het is er nog voor 325,-

 

22 februari 2018

Genieten van kunst in de huiskamer van Yolande en Luuk

Provinciale Zeeuwse Courant PZC, Esme Soesman

ZIERIKZEE - Alsof je een droom binnenstapt. Waar werk en wonen, eeuwenoud en eigentijds optimaal worden gecombineerd. Donderdag openden Luuk van der Werf en Yolande Paling hun huiskamergalerie YEWEL aan Havenpark 29 in Zierikzee.
Met schilderijen aan de muur van Sil van Mil en werk van drie van haar leerlingen Annemarie Verkaart, Marijke van Keulen en Yvonne van Oosterhout. Paling, dierenarts en edelsmid van beroep, heeft haar atelier achterin de meterslange ruimte. Ook haar sieraden, alle eigen ontwerp, zijn ter plekke te koop.
Elke drie maanden wordt de expositie in YEWEL vernieuwd. Kunstenaars kunnen zich melden.

 

17 februari 2018
Vernissage
Op deze zaterdag vanaf 15 uur openden we onze eerste expositie. De kunstenaars waren er met familie en vrienden en nog wat genodigden, totaal ongeveer 40 man. Er was veel waardering voor het resultaat van de verbouwing en natuurlijk voor de getoonde kunst. Iedereen genoot vooral van de hapjes die de schilders meebrachten. Deze vier en edelsmid-gastvrouw Yolande vertelden iets over hun werk. De drank en leuke ontmoetingen maakten het tot een gezellig, informeel feestje.

Nu in onze galerie tot eind april: Zeeuwse schilderijen van Sil van Mil en drie van haar leerlingen. Iedere 3 maanden is er een nieuwe collectie. 

 

16 februari 2018

Uithangbord opgehangen

24 januari 2018

Het uithangbord is aangekomen. Het zit nog in noppenfolie. Dat bord gaan we binnenkort buiten ophangen tussen beugels die vorige eigenaar er al had. Het drukwerk-op-papier komt morgen. En in de komende week komen de eerste schilderijen. Als het zover is, zouden we de deur eens een paar uur open kunnen zetten, gewoon om eens te voelen hoe dat is. Stel je voor als we dan iets verkopen nog vóór de opening! Ik bedoel vóór de vernissage...

 

Begin januari 2018

We hebben plannen

Wie vanaf de straat bij ons huis naar binnen kijkt, ziet links een 17 meter lange muur. Op die muur komen de schilderijen. Professionele verlichting is met eigen handen aangebracht.

Het plan is om met de voorjaarsvakantie midden februari een galerie te openen met 'Zeeland Art', schilderijen van plaatselijke thema's en met sieraden van Yolande. Die zullen dan te koop zijn voor hele redelijke prijzen.

 

17 juni 2017

Housewarming

Anderhalf jaar hebben we verbouwd, meest met eigen handen... Wat een werk!

Ons feestje was gezellig en dat met heerlijk weer.

Vanaf dit moment kunnen we gaan denken over volgende activiteiten. We hadden de handen weer vrij.