15 juni 2020

Verval prikkelt de verbeelding.

In de periode 19 juni - 1 augustus 2020 exposeren we foto's van Daanoe, de Nederlandse fotograaf Daan Oude Elferink (1978). Hij reist de wereld rond om de schoonheid van verboden, vervallen en verlaten plekken te verkennen en vast te leggen.

Deze adembenemende foto's gaan wij op groot formaat bij YEWEL exposeren.

 

Strandwandeling. 

De expositie van Noordmann is er nog tot 27 juni 17:00 uur. Daarna blijft Noordmann ook nog bij ons te koop.
De wolken sprankelen, het zand toont echt, met klei of met stukken zeewier. "Het zijn net foto's" horen we zeggen. Maar het er ziet nog realistischer uit dan op foto's. De beleving van het strand, de ruimte en de wolken is enorm.

 

Ring 'strand bij laag water'

Sieraden van de zee is een nieuwe serie sieraden van Yolande Paling.
Deze is geïnspireerd op de ribbels in het zand zoals de zee die afzet op het strand bij afgaand water, met schelpen, zeewier en de kabbelende golfjes bij mooi weer.
Deze ring is gemaakt met behulp van een oude techniek, het gieten van heet vloeibaar zilver in een mal gemaakt van de inwendige schelp, het rugschild van de zeekat, een inktvis. Deze zie je regelmatig aangespoeld liggen op het strand.
Het gaat als volgt: Zaag het in tweeën en maak een basisontwerp met een giettrechter. Voeg dan de helften weer samen, verhit het zilver tot het gesmolten is en giet het snel in de vorm. De mal knettert, kookt, rookt en stinkt. Open de mal na afkoeling om te kijken of het een succes is.
Dan het gietsel vijlen, afschuren, aan de ring solderen en tot slot polijsten. Er gaan flink wat uren zitten in mijn zeekat gegoten sieraden.