20 mei 2021

De zee … einde en begin.

 

Wandelend langs het strand,
op de grens tussen land en zee.
Einde van het gekende, begin van het onbekende.
Wandelend langs het strand, word ik herboren.
                                                                  Noordmann
 
Opening vrijdag 4 juni 13:00 uur.
Nieuwe schilderijen van Noordmann, 135 x 90 cm groot. Voor een ruim zicht op de weidsheid van de zee. Om in op te gaan. Hyperrealistische, rust gevende strandgezichten met prachtige luchten, olieverf op doek, door de kunstenaar ingelijst.

Vanaf 4 juni elke vrijdag en zaterdag 13:00 - 18:00 uur.
 

Noordmann
Aanspoelende golven
135 x 90 cm
Vanaf 4 juni elke vrijdag en zaterdag 13:00 - 18:00 uur.

Yolande Paling
Unieke sieraden op maat.
Ring 'strandzand' - zilver
Vanaf 4 juni elke vrijdag en zaterdag 13:00 - 18:00 uur.


En dan:

Arie van 't Riet specialiseerde zich als natuurkundige in stralingsfysica. Vooral bij röntgenstralen met zeer lage energie. Enkele jaren geleden begon hij deze ervaring te gebruiken in röntgenfotografie als kunstuiting. Een geweldig soort zwart-witfotografie.
Met röntgenogen naar de natuur kijken, de voorkeur geven aan röntgenobjecten van gewone scènes zoals een vlinder bij een bloem, een vis in de oceaan, een muis in het veld, een reiger langs de rivier, een vogel in een boom enzovoort.

Expositie juli en augustus 2021 - Arie van 't Riet 
Röntgenfotografie van de natuur.

AdriaanK gaat ons een nieuwe serie schilderijen leveren, raadselachtig zoals bijvoorbeeld ogen die aan een plant groeien. Deze plant kijkt alle kanten op. Surrealistisch, dit bestaat niet. Het schilderij is niet meer te koop, maar nog wel bij ons te zien. Deze kunstenaar is geboren, werkt en woont in Zierikzee.

AdriaanK is dagelijks hard aan het werk. We gaan nader met hem kennismaken komende hersft, want dan komt zijn nieuwste werk bij ons. Magisch realisme en surrealisme ten top. Dit is een tip van de sluier. Je gaat nog meer horen over deze bijzondere kunstenaar.

Expositie september en oktober 2021 - AdriaanK
Magisch Realisme in Zierikzee.