13 mei 2020

 

Hyperrealistische Zeeuwse strandgezichten

Hopelijk ben je nog gezond. Wij zijn net zovele weken gesloten geweest als de cafés, maar vrijdag openen we weer! En we starten met Vic Noordmann uit Antwerpen. Hij schildert Zeeuwse stranden met zand, klei, zee en prachtige luchten. 

Hij schrijft daar zelf over:
'Het uitgestrekte strand. De enorme lucht en de oneindigheid van de zee. Het bevrijdend gevoel van lucht en ruimte. In mijn werk tracht ik dit gevoel te verkrijgen door ruimte te geven aan de lucht: een lage horizon of de lucht als een reflectie in een plas of in het natte zand. Alles herleid tot de essentie. In een vierkant formaat. Weinig of geen menselijke figuren. Zuiver natuur.'

 

Ring Torenschelp.
Deze winter is Yolande Paling begonnen met de serie 'Sieraden van de zee' waar je meer van gaat zien. En daar past deze ring in. Het is een feestring, bijzonder en zeker opvallend.
Een sieraad van Yolande is handgemaakte, unieke, op het lichaam draagbare kunst. Zij ontwerpt en maakt bijzondere sieraden in eigen atelier achterin de galerie. Er zijn strakke stoere ontwerpen. Er zijn organische vormen, ontleend aan de natuur.

 

Wil je reageren? Mail.