30 juli 2021

Kunstroute heeft nieuwe deelnemers

 

De Kunstroute in Zierikzee wordt weer gehouden op zondag 1 augustus. Dan openen twee extra ateliers/galeries met plezier hun deuren.


Elke eerste zondag van de maand (maart tot december) kunnen bezoekers 13:00 tot 17:00 uur bij de deelnemers terecht. Aanstaande zondag staan de deuren weer open van (nieuw, geboren en getogen Zierikzee) Henny Lokker (Nieuwe Haven 31) die realistische schilderijen en schilderijtjes maakt van alles wat ze ziet vooral in Zeeland. Leuk als souvenir. Ook nieuw, Parlevinker Galerie (Nieuwe Haven 7) exposeert permanent werk van de eigenaren Toon Oomen en Mariëtte Oomen van Hest. Daarnaast zijn er bronzen beeldjes van Yvonne Dollé en beelden in steen en hout van John Rijnen. Beeldend kunstenaar Charlotte Beunders (Korte Groendal 16) met haar schilderijen bestaande uit tientallen miniaturen (mixed media, olieverf en grafische techniek) geïnspireerd op de onderwaterwereld van de Oosterschelde. Grafiek Atelier Eggink (Sint Jacobsstraat 19) heeft etsen, linosneden en zeefdrukken en ook '60 en '70-er jaren brocante spullen. Galerie Bub-Art (Sint Domusstraat 58) toont werk van Jan Bart Visser (kleurrijke landschappen, Schouwen-Duiveland), Barbara van der Steen (fotografie), Marianne Ouwendijk (keramiek), Paula van Tongeren (glaskunst) en beelden van diverse kunstenaars. Galerie Yewel (Havenpark 29) exposeert unieke sieraden van eigenaar Yolande Paling en hyperrealistische schilderijen (van strand en zee bij Zoutelande) van Noordmann.

Er is nog plek voor meer deelnemers. Kunstenaars en galeriehouders in Zierikzee die hiervoor belangstelling hebben, kunnen contact opnemen met Barbara van der Steen van Galerie Bub-Art. De adressen van de Kunstroute Havenkwartier Zierikzee zijn herkenbaar aan de lichtblauwe vlag.

 

Dit is de vlag van de Kunstroute Havenkwartier Zierikzee

 


Er zijn nog enkele schilderijen van Noordmann

 

Hyperrealistische, rust gevende strandgezichten met prachtige luchten, olieverf op doek, door de kunstenaar ingelijst.

 

Er zijn nog enkele doeken van Noordmann. Het zijn heel realistische, rust gevende zeegezichten. Noordmann haalt zijn inspiratie op de uitgestrekte stranden van Zoutelande. De klemtoon, bij het werk van Noordmann, ligt op de overweldigende natuur van zee, wolken en lucht. De toeschouwer ervaart het gevoel dat een eenzame wandelaar overvalt, wanneer deze onder de weidse lucht langs de uitgestrekte kustlijn loopt. Een gevoel van bevrijding en overgave, terugkeer naar de oorsprong, het eenvoudige, de bron. Olieverf op doek. Afmeting 94 x 139 cm inclusief de lijst.

 

Aanspoelende golven

 

Overspoeld

 

Witte cargo

 

Ondiepte

 


Yolande ontwerpt nieuwe sieraden

 

De sieraden van Yolande Paling zijn uitgebreid met oorbellen, broches en hangers met ladders als belangrijke elementen. 

De ladder, symbool voor je carrière. De ladder, symbool dat de aarde verbindt met de kosmos. De ladder leidt naar de hemel of uit de overstroming. Dit past helemaal in Yolandes filosofie: "Met veel geduld en plezier maak ik sieraden, volledig met de hand in hele strakke of juist organisch vormen. De meeste sieraden zijn prima dagelijks draagbaar, maar enkele zijn meer geschikt voor een speciale gelegenheid zoals een uitbundige feestring of een volumineus halssieraad."

 

Halssieraad ladder 50 mm lang
- zilver met goud, staalkabeltje  

 

Oorbellen ladder 45 mm lang 
- zilver met goud

 


Binnenkort: Magisch Realisme in Zierikzee

 

Komend najaar exposeren we schilderijen van AndriaanK, die realistisch werkt maar vervreemdende effecten verwerkt door min of meer realistische voorstellingen in ongewone verbanden en omgevingen te plaatsen. 

Deze in Zierikzee geboren en getogen kunstenaar liet zich inspireren door Carel Willink. Hij schilderde een vreemde stille wereld, met zware luchten en eenzame beelden. En de Belgische schilder Paul Delvaux met vreemde dromerige vrouwen en skeletten. Zijn voorstellingen (olieverf meest op paneel, altijd door de schilder ingelijst) spelen zich vaak in Zierikzee af, tegenwoordig meer in onbekende landschappen. Bij ons te zien: In september en oktober 2021 - AdriaanK,  Magisch Realisme in Zierikzee.

 

Dit zijn stukjes van nieuw werk van AndriaanK.