Expositie: AdriaanK communiceert!

Alsof je met hem in gesprek bent, zo voelt het om je in de schilderijen van AdriaanK te verdiepen, die denkt door over wat er in zijn omgeving gebeurt. En daar maakt hij schilderijen over, kritisch op de maatschappij.  

 

Het schilderij 'Communicatie' is er duidelijk over. Iedereen is met zijn smartphone bezig, ook in gezelschap. Het is een verarming die zijn weerga niet kent. Je hebt digitaal honderden 'vrienden' en toch sta je alleen. Eén man vraagt aandacht...

AdriaanK, de schuilnaam van Ad de Keijzer. Hij werkt en woont al zijn leven lang in Zierikzee. En daar put hij zijn inspiratie uit: Schouwen-Duiveland en vooral Zierikzee. In veel van zijn voorstellingen komt het eiland en de stad voor, vaak met een boodschap of een verhaal.

 

Communicatie

Iedereen is met zijn smartphone bezig, ook in gezelschap. Het is een verarming die zijn weerga niet kent. Je hebt digitaal honderden 'vrienden' en toch sta je alleen. Eén man vraagt aandacht...

 

Argonauten

Helden uit het verleden, die met hun schip de Argo van alles ondernamen. Dit schilderij ontstond na het zien van vluchtelingen die nergens welkom zijn. Deze mannen zijn veerkrachtig op weg, geluk zoekend. En wie zoekt niet naar geluk?

 

Tenslotte schildert Ad ook gewoon wat hij mooi vindt. 

Lady in blue

Het grote schilderij hierboven is de tweede van de serie van twee blue lady's. Het kleinere, in het echt even groot, heet Blue lady. Prachtige vrouwen, die zich niets van anderen aantrekken. Om verliefd op te worden zoals Pygmalion. En ook Adriaan is dit tijdens het schilderen overkomen.

Er is veel meer werk van AdriaanK te zien, elk met een eigen verhaal.

De expositie AdriaanK communiceert! elke vrijdag en zaterdag en op zondag 7 november 13:00 - 18:00 uur, met als laatste expositiedag vrijdag 18 december.